I dagarna går den årliga premiären för fisket av siklöja i Bottenviken av stapeln.  I och med detta så kommer vi inom kort att kunna erbjuda färsk Löjrom. Perioden med den färska Löjrommen är tämligen kort så boka upp din snarast. Liksom tidigare är den signerad Junköfiskarna.

Den färska löjrommen delas in i tre stycken kvaliteter.

Primum är Kalix Löjrom från löjfiskets första dagar. Romkornen är små med en mycket fast textur. Doften är ren med en svag ton av hav. Smaken är frisk och har mycket tydlig mineralitet.

Classic utgör hjärtat av skörden och fås under mitten av den fem veckor långa fiskeperioden. Doften är ren med en svag ton av hav. Smaken har tydlig mineralitet och är frisk och fyllig. Kornen är fasta och smälter mot gommen.

Matura är Kalix Löjrom från löjfiskets sista dagar. Vid det här laget har rommen mognat och de stora kornens membran är tunna och smälter lätt i munnen. Doften är ren med en tydlig ton av hav. Smaken är fyllig med fin mineralitet.