Vi erbjuder ett säsongsbetonat sortiment som styrs efter tillgång, vi vägleder dig så att du som kund kan känna dig trygg i att du gör hållbara val.
Fiskhallen Sorunda är den hållbara specialistgrossisten inom sjömat. Vi förser restauranger, hotell, kursgårdar och storkök i hela Sverige med råvaror och förädlade produkter från sjö och hav. Tillsammans med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners vill vi vara med och utveckla sjömatsbranschen. Genom att vara länken mellan fiskarens kunskap, kundens önskemål och ny forskning kan vi bidra till ett långsiktigt vattenbruk och fiske.
Sortiment
Picked by Sorunda
Picked by Sorunda är ett sigill för produkter och råvaror som är utvalda av oss på Sorundahallarna på grund av extra fin kvalitet och sortering. Håll utkik!
I vår egen produktion rensas, sköljs, skivas och skärs havets alla läckerheter för att underlätta våra kunders vardag. Var inte rädd för att komma med egna önskemål, vi hjälper dig!
Vi kan plocka upp skaldjur från våra vattentankar allt eftersom de säljs. Ofta kan våra kunder köpa skaldjur sju dagar i veckan. Ledtiden är bara några timmar, det är svårt att hitta färskare skaldjur än så.
Skulle det vara så att du inte har utrymme eller hinner röka, rimma eller grava själv, kan vi på Fiskhallen hjälpa dig med olika inläggningar, kall- eller varmrökt, rimmat och vi skivar/skär om ni behöver det.
Smakriket är ett sigill för råvaror och produkter med ett mycket tydligt ursprung och hög kvalitet som säljs genom Fiskhallen, Grönsakshallen Sorunda, Fällmans Kött och Martin & Servera.
Skaldjur är ett ord som används i köket och även av fiskeribranschen. Det syftar till vattenlevande ryggradslösa djur med någon form av hårt yttre skal. Skaldjur kan delas in i två grupper. Kräftdjur till exempel kräfta, krabba, räka och hummer och blötdjur som till exempel musslor, snäckor och bläckfisk.
Rom är samlingsnamnet på obefruktade ägg hos fisk och skaldjur. Rom består till största delen av av fett och protein men även mineraler. Den rom vi använder till mat kommer i regel från sik, siklöja, lodda, torsk, sill, sjurygg, lax, simpa, gädda och regnbåge. Kaviar blir rommen när den är tvättad, avvattnad och och lite lätt uppsaltad.