
Råvarukunskap
Doften av nykokta kräftor går inte att missa, det duschas och kokas signalkräftor i varenda hörn känns det som. Vi kokar 2 ggr/vecka under kräftsäsongen. I år startade vi i liten skala redan i slutet av juli och kommer fortsätta till mitten av september.
Bara så att ni vet, receptet är hemligt. Hur jag än försökt lura till mig receptet så är det tji. Det enda jag får veta är att det är rikligt med krondill, vilket jag redan förstått med tanke på att det står enorma knippen i hinkar i köket. Enligt uppgift går det åt det hela 750 kg krondill innan locket läggs på för sista gången.
Det jag får veta är att det är prima insjökräftor, alla är fiskade i Hjälmaren och när säsongen är slut har vi kokat 1 620 kg kräftor.
Vackra, jämnstora och otroligt goda signalkräftor finns att beställa hos Fiskhallen, kontakta din säljare för mer information.
Råvarukunskap